Hoofdkussens met juiste ondersteuning

Op deze vraag is helaas geen pasklaar antwoord. Veel van wat werkt en wat niet, hangt af van hoe u slaapt en bij welk soort kussen u zich prettig voelt.

Om u te helpen uw zoektocht te beperken, zijn hier de vier belangrijkste soorten hoofdkussens en alles wat u erover moet weten:

Hoofdkussens van traagschuim

Traagschuim hoofdkussens zijn een ondersteunende keuze, omdat ze zich vormen naar de vorm van uw nek en schouders – dit betekent dat ze een geweldige oplossing kunnen zijn als u worstelt met nekpijn. Ze gaan meestal lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden, maar ze zijn niet geschikt voor iedereen – de stijvere traagschuim hoofdkussens kunnen warm worden en als ze niet verstelbaar zijn, zijn ze het meest geschikt voor rug- of zijslapers.

Veren en dons kussens

Voor een luxe plek om je hoofd neer te leggen zijn deze hoofdkussens van topkwaliteit het meest geschikt. Donzen kussens – die voor minstens 70% uit donsveren moeten bestaan – zijn comfortabel en houden de warmte goed vast. Hoewel ze duur zijn, zijn ze luchtig en gaan ze lang mee.

Als u een zijslaper bent die van veel hoogte houdt, zijn ze echter niet geschikt, omdat ze plat kunnen worden en van tijd tot tijd moeten worden opgeschud. Vaak zijn ze ook niet geschikt voor mensen met een allergie.

Microvezel hoofdkussens

Dit zijn meestal de goedkoopste hoofdkussens die u kunt kopen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en hardheidsgraden, zodat u er zeker een vindt die bij u past, ongeacht uw slaapstijl. Vaak zijn ze ook hypoallergeen, maar ze ademen niet altijd en houden vocht en warmte vast. Ze kunnen ook snel plat worden.

Latex hoofdkussens

Hoewel er geen latex hoofdkussen op onze huidige lijst staat, is deze ongewone stijl het waard om te kennen. Het heeft soortgelijke eigenschappen als traagschuim en door hun stevige en ondersteunende ontwerp zijn ze een goede keuze bij nekpijn.

Ze zijn hypoallergeen en ademen vaak beter dan hun schuimtegenhangers. Ze kunnen echter duur en zwaar zijn, en hun gloednieuwe geur is een beetje apart.

Welk kussen raden chiropractors aan?

We vroegen meerdere chiropractor professionals wat zij aanbevelen als het gaat om kussen kopen. “Het is belangrijk om het juiste kussen te kopen, omdat we tot een derde van ons leven in bed doorbrengen, dus dat is veel tijd die onze houding passief beïnvloedt,” legt Keel uit.

“Onze nek heeft een natuurlijke C-curve die moet worden ondersteund zodat onze nekgewrichten niet onnodig worden belast als we op onze rug liggen. Op onze zij hebben we voldoende steun nodig om de denkbeeldige lijn van de basis van onze schedel naar het puntje van ons staartbeen te handhaven. Hoofdkussens kunnen nekproblemen veroorzaken en genezen, dus het is belangrijk dat u er een kiest die bij u past.

“Als u op uw zij slaapt, koop dan een kussen dat dik en dicht genoeg is om de hele nacht zijn diepte te behouden. Te hoog zal de nek naar boven knikken en te laag naar beneden.

“Als u uitsluitend op uw rug slaapt, hebt u niet zoveel diepte nodig als wanneer u op uw zij ligt. Met een kussen met minder dichtheid kunt u uw hoofd comfortabel neerleggen, zodat het niet omhoog staat en u de natuurlijke curve van uw nekwervelkolom verliest.”

Keel raadt aan niet op je voor- of voorkant te slapen, om niet te veel nekrotatie te veroorzaken.

“Welk kussen u kiest, hangt enigszins af van de kwaliteit en zachtheid van uw matras, uw lichaamsvorm en grootte, dus probeer er eerst een paar uit in de winkel voordat u ze koopt,” legt hij uit. Of zoek er een met een proefbeleid, zodat u zeker weet dat het goed is voordat u zich vastlegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *